Leve het bruidspaar!

bruidspaar

Na een heerlijk griezelige avond en een kort nachtje zijn we alweer toe aan de laatste dag van jeugdvakantiewerk 2021. Erg cliché misschien, maar het is echt weer voorbij gevlogen! En zo was het vanmorgen dus alweer tijd om de hutjes af te gaan breken..

We troffen vanmorgen gelukkig onze eigen Gieljanus weer bij het podium. Hij zag er weer fris en fruitig uit. Hij liet zich door de kinderen bijpraten over wat er gisteren allemaal was gebeurd en natuurlijk over ons slimme plannetje om de dokter te grazen te nemen. Giel was erg onder de indruk en stelde oor om het plan maar gelijk in werking te gaan stellen. En zo verstopten we ons met zijn allen muisstil in de tijd, de troon en de kroon ogenschijnlijk onbewaakt achterlatend op het podium. Veel geduld was er niet nodig, want onze prooi kwam al snel op zijn aas af. Eenmaal op het veld kon de dokter gevangen worden en in het schavot geplaatst worden. De hertog, de smid, Gieljanus, de ridders de kinderen; iedereen was boos, omdat Johannes zo gelogen had. Om hem zijn lesje te leren gooide iedereen die dat wilde om beurten een bekertje koud water over zijn hoofd. Hij joekerde het uit, wat zal hij een spijt gehad hebben!

Ondertussen hadden we ook alle ingrediënten voor het toverdrankje gemengd in een kookpot en was het tijd om het brouwsel aan de prinses te geven. In haar mandje hees de prinses de fles met schoonheidselixer naar boven en ze dronk hem in één teug leeg. Even later ging de poort open en verscheen daar de bloedmooie prinses, weer helemaal als zichzelf. Wat was dat een emotioneel weerzien met haar vader, de hertog. 
Duelleren tussen de ridders bleek niet meer nodig: De prinses gaf aan haar vader toe dat ze inmiddels tot over haar oren verliefd was geworden en zelf graag wilde kiezen om te trouwen met ridder Thomas. Hertog Jan zag de twinkeling in de ogen van zijn dochter en kon dit verzoek natuurlijk niet weigeren. En zo sloten we het verhaal af met een heerlijk stukje bruidstaart voor iedereen. Leve de liefde, leve het bruidspaar!
 

Gilde St. Joris ondersteunt JVW
Dorpsdag

Meld je nu aan

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a Poelshof 25

  • 5095 DD Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites