Dorpsdag

poppendokter

Helaas was Gieljanus nog steeds niet helemaal opgeknapt na het groene drankje gisteren. Hopelijk zien we hem morgen weer! Ondertussen was nog altijd elk spoor van Johannes, de huisdokter, bijster. Om erachter te komen wat die man nou werkelijk uitspookte hier zijn de ridders op onderzoek gegaan in zijn huisje. Daar vonden ze een aantal interessante documenten. Uit een geboorteakte en stamboompapieren bleek dat Johannes een neef is van de hertog. Dit betekent dat als de hertog komt te overlijden voordat de prinses getrouwd is, de troon doorgegeven zou worden aan Johannes. Hij was er dus helemaal niet om de hertog te helpen!!

Na dit shockerende nieuws zijn we in groepjes naar het dorp vertrokken. Dit jaar vonden de spelletjes in de voormiddag op een andere locatie plaats dan we gewend zijn, namelijk in 'de nieuwe wijk'. De groepen gingen met elkaar de strijd aan op verschillende locaties. Al dat spelen en lopen maakt natuurlijk hongerig en daar was gelukkig een hele goede oplossing voor: een bezoekje aan de gastgezinnen. Wat zijn we dit jaar toch weer verwend!!

Na het eten gingen de kleuters terug naar het veld voor een lekker vrij programma: lego'en, vogelhuisjes schilderen, strijkkralen, spelen in de zandbak, knutselen en als absolute hoogtepunt op consult bij de poppendokters. Lekker even bijkomen van de drukte van de hele week. Hartstikke leuk!

Ondertussen waren de andere kinderen in het dorp druk bezig met het middagspel. De hulpleiding liep verkleed door het dorp en elke keer als ze zo'n 'vos' vonden kregen ze een kaartje. Er lagen echter ook dieven op de loer die deze kaartjes weer konden stelen. Uiteindelijk konden ze elk behouden kaartje inzetten om een gesloten vraag te stellen aan de mystery guest, om zo zijn identiteit te onthullen. Daarnaast hadden ze ook nog de opdracht gekregen om hun leiding zo mooi mogelijk te pimpen. En daar zat duidelijk flink wat aandacht in!

Eenmaal terug op het veld bleek de mystery guest prins Johnny en met een hoop verkleedde leiding erbij konden we natuurlijk niet anders dan een grote polonaise lopen op het veld. Het leek wel carnaval!

Na al die gezelligheid was het toch weer even tijd voor wat serieuzere zaken: de verdwenen huisdokter en de betoverde prinses. In het boek uit Johannes zijn huis vonden we het recept voor een schoonheidselixer. Als we al deze ingrediënten in een grote pan door elkaar koken en dat dan laten drinken door de prinses verandert ze weer in haar eigen mooie zelf. Het was nogal een flinke lijst, dus hebben we besloten om elk groepje één ingrediënt mee te laten nemen, dan gaat dat helemaal goed komen morgen.
En dan Johannes.. Die zouden we toch eigenlijk ook wel te grazen willen nemen, maar aangezien niemand wist waar hij zat leek dit een lastig verhaal. Gelukkig had de hertog een goed idee. Als Johannes zou denken dat de hertog overleden was zou hij vast en zeker naar het veld komen om de troon op te eisen. Als leugentje om bestwil gaan we nu dus verspreiden dat de hertog helaas is overleden en de troon en zijn kroon zetten we onbewaakt op het podium. Als wij ons allemaal verstoppen en Johannes dus denkt dat het rustig is, kan het niet anders dan dat hij daar op af komt. En dan gaan wij er natuurlijk op af! Dit moet ons vast en zeker lukken..

Voor dat het zo ver is, staat ons vanavond ook nog een leuke avond te wachten. De kinderen die vorig jaar in groep 7 en 8 zaten mogen komen overnachten, maar voor we gaan slapen is het natuurlijk tijd voor een nachtspel en disco. We gaan er een ouderwets gezellig feestje van maken!!
Leve het bruidspaar!
Guld fietstocht ten bate van jeugdvakantiewerk

Meld je nu aan

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a Poelshof 25

  • 5095 DD Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites