Hoog bezoek

20180808_195719

Woensdagochtend maakten we kennis met Eddy Wally, de minister van cultuur. Hij bracht ons wat bij over een belangrijk onderdeel van de Belgische (kinder)cultuur, namelijk stripverhalen. Om een mooie prijs te winnen ging elk groepje aan de slag om zelf een leuk stripverhaal te maken. Er zijn hele mooie en grappige verhalen naar boven gekomen, maar het groepje dat een verhaal over Urbanus maakte vond Eddy de aller grappigste.

Overdag hebben we ons volop vermaakt met spelletjes op het veld. In de ochtend hebben de kinderen met hun eigen groepje gestreden om een mooie dagprijs. Ondertussen begon de schoorsteen van de Belgische frituur al goed te roken en stonden de puntzakken klaar. Toen alle buiken goed gevuld waren stonden de groep-tegen-groep-spelletjes klaar.

Omdat we de hele dag zo goed gehoorzaamd hadden aan de Belgische hoge heren werden we na de picknick getrakteerd op heerlijke Belgische wafels met aardbeien en slagroom. We hadden deze pas net goed en wel achter de kiezen toen het veld vol begon te stromen met bezoekers voor de kijkavond. Gelukkig mochten zij even zonder 'oversteekbewijs' binnen om onze mooie hutjes te komen bewonderen. 

Terwijl de kijkavond in volle gang was zagen we in de verte hoog bezoek aankomen: De koning van België met zijn gevolg. Hij bleek toch niet helemaal tevreden over onze gehoorzaamheid en wilde dit op een vreedzame manier met ons op komen lossen. Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar eigenlijk willen wij natuurlijk gewoon dat Hooge Mierde weer Nederlands grondgebied wordt. Na hun succes op het WK hebben onze zuiderburen het hoog in hun bol zitten wat betreft voetbal en dus daagde ze ons uit voor een match met als inzet de zeggenschap over Hooge Mierde. 'Als gullie wint, vertrekken wij subiet nog uit Hooge Mierde'. 

Met een selectie van de leiding begonnen we sterk aan de wedstrijd, waardoor het al snel 1-0 werd voor ons. De spanning was om te snijden en om en om werd er gescoord. Op de valreep kwam België toch op voorsprong en moesten we uiteindelijk ons verlies nemen. Met de nodige tegenzin knielden we voor de koning en beloofden we gehoorzaamheid aan zijn minister en generaal. 


JVW in opstand!
Schaduw in de Hooge Mierdse bossen

Meld je nu aan!

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a Poelshof 25

  • 5095 DD Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites