JVW in opstand!

20180809_140441

​Na gisterenavond moeten we natuurlijk ons verlies nemen en ons aanpassen aan de wensen van de Belgische koning. Belofte maakt schuld, dus vanmorgen hebben wij ons ook netjes gedragen tegenover de generaal en de commandant. Waar die twee het de hele week aardig eens leken te zijn ontstond er vanmorgen toch wat ambras tussen de heren. In de commotie vergaten zij bij vertrek hun koffertje en wij hebben dat natuurlijk even laten gebeuren.

In het koffertje vonden we papieren die, eindelijk, onthulden wat onze zuiderburen nou werkelijk in hun schild voeren: Operatie 'gehurkt gezeik'.

Terwijl de kinderen zich inmiddels vermaken in het dorp, willen we jullie natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte brengen van dit grote nieuws.

MADAMMEKE KAK
Operatie 'gehurkt gezeik' is de codenaam voor de zoektocht naar Madammeke Kak die in 1939 werd verstopt door de Belgische regering, zodat ze in de tweede wereldoorlog ongedeerd zou blijven. Echter is ze zoek geraakt toen de oorlog ten einde liep. De laatste keer dat ze gezien is, is ze naar Nederland gesmokkeld. Om precies te zijn bij de grens tussen Poppel en Hooge Mierde.
Madammeke Kak is voor België van onbetaalbare waarde. Manneke Pis is maar de helft van ons meest trotse monument. Samen symboliseren zij de meest vertrouwde liefde. Echte liefde is namelijk poepen of plassen zonder schaamte in het bijzijn van uw geliefde.
Voor België, onze trots en onze waarde is het van onvoorstelbaar belang dat Madammeke Kak terug naar Brussel komt. Het Nederlandse dorp Hooge Mierde dient bezet te worden en zal helemaal doorzocht worden, kosten wat kost. Als het nodig is zullen we Hooge Mierde met de grond gelijk moeten maken.


Terwijl de kinderen zich inmiddels vermaken in het dorp, willen we jullie natuurlijk ook zo snel mogelijk op de hoogte brengen van dit grote nieuws, zodat dat iedereen ons kan helpen in de zoektocht naar 'Madammeke Kak'. Als we dit beeld in handen kunnen krijgen, kunnen we Hooge Mierde wellicht weer omdopen tot Nederlands grondgebied. Tegenover de Belgen gaan we natuurlijk nog even de schone schijn ophouden om ongestoord onze gang te kunnen gaan. Dus: mondje dicht en ogen open.. 

Schatgravers
Hoog bezoek

Meld je nu aan!

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a Poelshof 25

  • 5095 DD Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites