Schaduw in de Hooge Mierdse bossen

IMG-20180807-WA0019

Gelukkig konden alle kinderen en groepsleiding vandaag zonder enige problemen het veld betreden met hun 'oversteekbewijzen'. Tot zover lijken de Belgische generaal en inspecteur woord te houden en hoeft dit onze JVW-week niet in de weg te staan. Gelukkig maar!

Vanmorgen maakten we op het veld kennis met Bobbejaan, de Belgische minister van volksgezondheid. Hij kwam controleren of onze mayonaise Belgisch genoeg is en of de kinderen Belgisch broodbeleg in hun trommeltje hadden zitten. Voor nu leek hij aardig tevreden, morgen komt hij terug om te zien wie het snelst een Vlaams broodje op kan eten. Misschien dus allemaal thuis maar even oefenen met snel eten.

Het beloofde vandaag een nog warmere dag te worden dan gisteren, dus we zijn lekker op tijd naar de bossen vertrokken met 'D'n Ambiance', de oudste kinderen gingen op de fiets. In de bossen stonden her en der weer verschillende spelletjes klaar en werd er flink gestreden om de sterkste groep, de snelste tijd, enzovoorts. Het was er goed toeven in de schaduw en daarom is na de picknick ook de onderbouw nog iets langer in de bossen gebleven. De spelletjes sloten we af met een lekker ijsje van de spartelvijver, waarna de groep werd gesplitst. De kinderen vanaf groep 4 bleven in de bossen en gingen met elkaar de strijd aan tijdens levend Stratego. De jongere kinderen zijn alvast terug gegaan naar het veld en hebben zich vermaakt met een watergevecht, buikschuiven, schminken, knutselen en de zandbak.

Toen ook de oudere kinderen weer terug waren gekeerd naar het veld en we de dag af wilden sluiten leverden de Belgen ons een flauwe streek: Onze stroom was afgesloten, waardoor we even geen muziek en microfoons hadden. Zouden ze het dan toch niet zo goed met ons voor hebben? Er hangt een vreemd luchtje aan!

Morgen blijven we lekker de hele dag op het veld en hopen we veel papa's, mama's, broertjes, zusjes, opa's, oma's, buren en vrienden te zien om 19.00u op de kijkavond!  
Hoog bezoek
Allee, we zijn begonnen!

Meld je nu aan!

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a¬†Poelshof 25

  • 5095 DD¬†Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites