Workshops!

woensdag

Vandaag was het tijd voor de workshopdag. Via de website van JVW konden de kinderen voor de week al aangeven welke 6 workshops hen het leukst leken en hieruit werden er 3 geselecteerd. Verspreid door het dorp en over het veld kwamen er allerlei sportieve, creatieve, muzikale of bourgondische actitiviteiten aan bod. Zo gingen er kinderen glas graveren, sieraden maken, drummen, pony rijden, pizza bakken, muziek maken, etc. Een gevarieerd aanbod, dus voor ieder wat wils. 

Na de eerste workshopronde ontmoetten we elkaar weer op het veld voor de traditionele woensdag lunch: friet met kroketten en frikandellen. Mmmm...  Met onze buik vol werd het tijd voor het ridderduel. Vier ridders zouden tijdens een zwaargevecht bepalen wie er met prinses Drieka zou mogen trouwen. Ridder Erik was snel verslagen en ridder Bram sprong op het laatste moment angstig de arena uit. Het werd een spannende strijd tussen ridder Thomas en ridder Karel de stoutmoedige. Deze laatste wist uiteindelijk te winnen en ging als toekomstige schoonzoon naar de hertog. 
Ridder Karel de stoutmoedige wilde graag kennis maken met zijn toekomstige vrouw, maar de hertog leek hierin wat terughoudend. Inmiddels begrijpen wij wel waarom.. Toen ridder Karel de toren in klom schrok hij zich wezenloos. Hij trof een prinses aan, maar niet de bloedmooie vrouw die hem beloofd was. Met haar wilde hij niet trouwen en hij nam de benen.
De hertog liet ons een foto zien van zijn bloedmooie dochter die in niks leek op de vrouw in de toren. Was ze betoverd? De hertog had de hulp van de dokter ingeroepen om zijn dochter beter te maken. Zodoende had zij al verschillende drankjes gedronken en volgens de dokter werd ze ook elke dag mooier. Mocht de prinses nou uiteindelijk weer als zichzelf terug keren, dan zijn de overgebleven ridders alsnog geïnteresseerd om met haar te trouwen.

Ondertussen was de hertog alsmaar aan het drinken van het groene drankje van de dokter. Het begon met één bekertje, maar al snel wilde de hertog de fles al niet meer afgeven. Hij was er van overtuigd dat dit hem beter zou gaan maken, maar op ons kwam het eerder over alsof het spul nogal verslavend was. Gieljanus wilde nou ook wel eens weten wat dit drankje deed en goot, tegen het advies van de dokter in, een volle beker achterover. Hij zakte daarop bewusteloos in elkaar en de dokter nam acuut de benen. De dokter, die ineens niet meer mank liep, lijkt spoorloos verdwenen.. Als dit allemaal nog maar goed komt!

Morgen is het tijd voor de dorpsdag. Voor de middag gaan alle kinderen met hun groepje het dorp in om spelletjes te spelen. Een broodtrommeltje is niet nodig, want we mogen lekker aanschuiven bij gastgezinnen. 's Middags gaan de kinderen die het afgelopen schooljaar in de kleuterklas zaten terug naar het veld, waar onder andere de poppendokter op hen wacht. Neem dus allemaal een pop of knuffel mee voor een bezoekje! 

Guld fietstocht ten bate van jeugdvakantiewerk
Kleur bekennen?

Meld je nu aan

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a Poelshof 25

  • 5095 DD Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites