Kleur bekennen?

bosdag

Vanmorgen zijn we met zijn alleen naar de Hooge Mierdse bossen gegaan. De oudste kinderen met de fiets en de andere kinderen zoals elk jaar weer met d'n Ambiance. Door het hele bos zaten leuke spelletjes verspreid die de kinderen met hun eigen groep gingen spelen. Ondertussen kregen we nog hoog bezoek van de hertog te paard.

Al dat spelen maakte behoorlijk hongerig. Gelukkig waren alle lunchpakketjes ook naar de bossen gebracht en konden we met zijn allen samen rustig lunchen. Alhoewel.. rustig.. Tijdens het eten slaakte de hertog een kreet en zakte hij in elkaar. De schrik vloog Gieljanus, die er met zijn neus bovenop stond, om de oren. Hij riep direct de huisdokter die zo snel mogelijk kwam aangestrompeld met een brouwseltje. De hertog knapte gelukkig zienderogen op, maar wat hem nou precies geholpen heeft blijft toch een beetje een raadsel. Sommige kinderen beweren dat de hertog van het groene drankje dronk, terwijl de dokter beweerde dat het een mengsel was van het gele en het blauwe drankje is... Stof tot nadenken, zou Gieljanus zeggen..

Na de lunch ging de onderbouw weer met de huifkar terug naar het veld. Met een stempelkaart op zak konden ze zelf kiezen in welke volgorde ze de verschillende spelletjes gingen doen: van haren vlechten tot schildjes verven tot ponyrijden, er was voor ieder wat wils..
In de bossen gingen de kinderen van de midden- en bovenbouw de strijd aan in enkele potjes levend stratego. 

Wat ons betreft liep de dag weer zeer gesmeerd.. Of dat voor de hertog ook geldt valt te betwijfelen, want hij weet nog steeds niet wie er nou geld van hem heeft gestolen. Het gonst rond dat het één van de ridders geweest moet zijn, maar welke..? En tot overmaat van ramp zakte hij net voor het einde van de dag opnieuw in elkaar. Wat is er toch met hem aan de hand? Gieljanus en de dokter hebben hem direct naar bed gebracht in zijn kasteel, maar wij zijn er toch niet helemaal gerust onder..


 

Workshops!
Drieka's ridders

Meld je nu aan

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a Poelshof 25

  • 5095 DD Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites