Hoge noten

IMG-20190806-WA0011

Op dinsdag kunnen de kinderen lekker los in de bossen. Alleen al de rit er naartoe is voor velen een hoogtepunt: met een hele bups in 'D'n Ambiance' richting de weeldsedijk. 

​'s Ochtends hebben de kinderen met hun eigen groepje spelletjes gedaan volgens het waslijn-principe. Je kiest een kaartje met daarop een spel van de waslijn, gaat dat spel spelen en komt dan je kaartje bij de waslijn weer omruilen. Je kunt dus zelf kiezen in welke volgorde je de spelletjes gaat doen en hoeft daar nooit op een ander groepje te wachten. Er werd natuurlijk weer fanatiek gestreden!

De broodtrommels waren naar het bos gebracht, zodat we daar met z'n alles lekker konden picknicken tussen de middag. Hierna mocht groep 1 t/m 3 weer in de huifkar om 's middags op het veld te gaan spelen. Ze vermaakten zich met verschillende spelletjes, sambaballen en cactussen knutselen en schminken. Ook mochten ze met de Mexicanen het JVW-lied oefenen met allerlei instrumenten. Wat een muzikaliteit!!

Ondertussen waren de kinderen van groep 4 t/m 8 druk bezig om met behulp van raadsels en spelletjes een code te kraken. Een pittige opdracht, maar ze zijn er uiteindelijk wel in geslaagd om de kist, met vele sloten, open te krijgen. En warempel, daarin vonden ze het fotolijstje dat de dag daarvoor van het altaar was verdwenen.

Bij terugkomst op het veld waren de Mexicaanse heren euforisch toen ze hoorden dat de fotolijst weer terecht was. Om ons te bedanken trakteerden ze ons allemaal op een zakje chips. Wat een bofkonten!

Toen de ouders al aan de poort stonden en we nog een laatste keer het lied wilden zingen gebeurde er iets bijzonders. De jongste kinderen hadden vanmiddag natuurlijk in kleine groepjes extra geoefend, waardoor er steeds harder wordt meegezongen. Toen we vanmiddag op ons allerhoogst uithaalden in het refrein (Mexi-hiiiiiiiiiiiii-cooo) kwam er een rookwolk van onder het altaar vandaan. Zou dit dan één van de rituelen zijn die er morgen, tijdens het feest van de doden, voor zou kunnen zorgen dat opa Fernando terug komt?

Morgen blijven we lekker op het JVW-terrein om daar allerhande spelletjes te doen, samen frietjes te eten en natuurlijk onze hut op te ruimen voor de kijkavond. We hopen dat we jullie morgen allemaal vanaf 19.00 uur zien om ons mooie dorp te bewonderen. Iedereen is welkom en voor een hapje en een drankje wordt (tegen betaling) gezorgd. Komt dat horen, komt dat zien!

Vriend of vijand
Heilige grond

Meld je nu aan

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a Poelshof 25

  • 5095 DD Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites