Jeugdvakantiewerk 2012, Rusland

Thema
Rusland

De week
Aan de 45e editie van de JVW-week doen 94 kinderen mee. Het centrale thema van deze week is 'Rusland'. Op maandag komen alle kinderen in Russiche klederdracht of dikke winterkleding naar het veld waar zij worden opgewacht door een Russisch leger dat naarstig op zoek is naar een oude Russische schat. Deze verborgen schat is zeer belangrijk, omdat degene die hem vindt onsterfelijk wordt. JVW krijgt lucht van de snode plannen van het Russiche leger en moet koste wat kost proberen de schat vóór hen in handen te krijgen. Er ontspint zich een spannende en avontuurlijke week met een uitverkorene (Veroestja genaamd), een glazen bol, een spionne (Ilone van Gestel) en een schietpartij die maar net goed afloopt. Natuurlijk trekt JVW uiteindelijk aan het langste eind. De Russen en spion Ilone worden in de val gelokt en de schat veilig gesteld. Eind goed, al goed, zoals gebruikelijk!

Het JVW-lied
(melodie: Moskau van Dschinghis Khan)

Moskou, Moskou, Russen bij het JVW
Berenmuts en arreslee
Ho ho ho ho ho hé

Het bestuur
Anke Paridaans, Noortje van den Borne, Manuela Keeris, Mieke van Dommelen, Christian van Gisbergen, Jan Jansen, Michel Swaanen, Stan Hollebekkers

Heb je een aanvulling op deze of een andere geschiedenispagina? Denk hierbij aan de samenstelling van het bestuur, een (gedeelte) van het JVW-lied, etc. Laat het ons dan even weten!

Jeugdvakantiewerk 2013, Vikingen
Jeugdvakantiewerk 2011, High Mierd society

Meld je nu aan

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a Poelshof 25

  • 5095 DD Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites