Jeugdvakantiewerk 2009, Pretfabriek

2009-Prekfabriek

Thema
Pretfabriek

De week
In deze 42e editie van de JVW-week worden de 108 deelnemers verwelkomd door Don Confetti, directeur van de pretfabriek, en zijn pp'ers (pretpersoneel). Toevallig staat Don confetti dit jaar met zijn pretmachine op het JVW-veld. Zolang de machine het doet, staat het pretpeil heel hoog en hebben de pp'ers goede zin. De pp'ers bestaan uit Ko Plumeau (een iets te lollige kerel met plumeau, die de hele tijd joehoe roept), Roosje Snoepdoosje (een giechelend meisje, dat altijd van een lolly snoept), Heintje (monteur van de pretmachine) met zijn handpop Geintje en tot slot Karel Klepper (de overenthousiaste reporter van de pretkrant). Helaas lijkt de machine in de loop van de eerste dag te gaan sputteren. Heintje, de monteur, blijkt niet veel van de machine te weten. Gaandeweg de week wisselt het pretpeil voortdurend. Helaas begeeft de machine het op woensdagavond, tijdens de kijkavond. Heintje probeert de machine nog te repareren, maar omdat hij er niets van snapt, loopt dit helemaal fout af. Een knal, veel rook en ineens is Heintje verdwenen. De ontwerper van de machine, een professor, komt donderdags op bezoek om de machine te repareren, maar verliest al zijn onderdelen in het dorp. De kinderen weten de meeste onderdelen terug te vinden, op een rood tandwiel na, dat ingepikt is door Geintje. Door een groot lollyspoor wordt hij vrijdags naar de machine gelokt. De professor kan daarna de boel herstellen. Eind goed, al goed.

Het bestuur
Anke Paridaans, Mieke van Dommelen, Stan Hollebekkers, Noortje van den Borne, Michel Swaanen, Christian van Gisbergen, Manuela Keeris, Anouk de Groot

Heb je een aanvulling op deze of een andere geschiedenispagina? Denk hierbij aan de samenstelling van het bestuur, een (gedeelte) van het JVW-lied, etc. Laat het ons dan even weten!

Jeugdvakantiewerk 2010, Romeinen
Jeugdvakantiewerk 2008, Militairen

Meld je nu aan

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a Poelshof 25

  • 5095 DD Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites