Jeugdvakantiewerk 1988, Oertijd

Thema
Oertijd

De week
Vijf dagen lang zijn 170 schoolkinderen al op zoek naar een schat die op de Kerkeberg aan de Turnhoutsepad verborgen moet liggen. Hiermee worden de kinderen door het vakantiecomité teruggeplaatst in de oertijd. De spannendste legendes worden hen voorgehouden. Elke dag krijgen zij een gedeelte van de schatkaart en belanden uiteindelijk inderdaad op Kerkeberg waar zelfs een 'kerk' staat. Dat het zoeken zo lang duurde heeft enkel en alleen te maken met die vervelende kwaadaardige archeoloog die alles tegenwerkt. Bovendien ligt hij de hele week al in de clinch met De Kneut, een oermens. Onvermoeibaar graven de kinderen verder en ontdekken plotseling een geheime brief. Aan de hand van deze brief legt De Kneut uit waarom er geen echte schat onder de kerk ligt. 'Legendes moeten legendes blijven.' Als troost krijgen alle kinderen een mooie button aangeboden. Met opgelucht hart kan de organisatie van het kindervakantiewerk vaststellen dat de kinderen nauwelijks teleurgesteld zijn. Integendeel zelfs, het verhaal en het zoekavontuur zijn al spannend genoeg geweest.
Bron: JaaroverzichtHet bestuur
Jan Wouters, Cor Hanegraaf, Leo van Avendonk, Joke van Gool, Annie van Gisbergen, Hans Wouters, Peter Hendrikx, Yvon van Raak, Annemiek Schoormans, Riet Jansen

Heb je een aanvulling op deze of een andere geschiedenispagina? Denk hierbij aan de samenstelling van het bestuur, een (gedeelte) van het JVW-lied, etc. Laat het ons dan even weten!

Jeugdvakantiewerk 1989, Sprookjesland
Jeugdvakantiewerk 1987, Homiradio

Meld je nu aan

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a Poelshof 25

  • 5095 DD Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites