Jeugdvakantiewerk 1986, Indianen

1986-indianen

Thema
Indianen

De week
Hooge Mierde beleeft een indianeninvasie. De 150, als Indianen uitgedoste, deelnemers aan het jeugdvakantiewerk trekken door het dorp voor een kralentocht. Bij hun terugkomst aan de Kailakkers worden zij in de gelegenheid gesteld om gezamenlijk de vredespijp te roken.
Wigwammen en totumpalen vormen een compleet indianendorp. De wigwamtenten (van behangselpapier) blijken niet al te weerbestendig te zijn en waaien al vrij snel kapot. Maar een plaatselijk bedrijf stelt een ruime hoeveelheid plastic beschikbaar, zodat de tenten wind- en waterdicht gemaakt kunnen worden.
In een grote tent staat de geheimzinnige tijdmachine van professor Zeepschuim opgesteld en die zorgt ervoor dat de Hoogemierdse kinderen terug in de tijd worden gezet en als Indianen verder moeten leven. De sleutel van de tijdmachine is zoek. Deze sleutel komt voorlopig nog niet boven water, want de Indianen houden eerst nog een barbecue.
Dan is er verder nog een playbackshow in de grote tent. Hierna kan de tijdmachine weer gaan draaien en maakt professor Zeepschuim van al die 'wilde Indianen' weer brave schoolkinderen.
​bron: jaaroverzicht
Het comité
Annemiek Schoormans, Willemien van Gestel, Jos van Gisbergen, Cor Hanegraaf, Riet Jansen, Thea van Avendonk, Peter Hendrikx, Marij Verhorevoort, Yvonne van Raak, Eric Michiels, Annemiek Wouters, Ida Wouters

Heb je een aanvulling op deze of een andere geschiedenispagina? Denk hierbij aan de samenstelling van het bestuur, een (gedeelte) van het JVW-lied, etc. Laat het ons dan even weten!

Jeugdvakantiewerk 1987, Homiradio
Jeugdvakantiewerk 1985, Circus

Meld je nu aan

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a Poelshof 25

  • 5095 DD Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites