Drieka's ridders

hutten-bouwen

Vanmorgen verzamelden zich zo'n 160 kinderen op het veld van jeugdvakantiewerk. Klaar voor weer een gezellige week in middeleeuwse sferen. We wilden graag gelijk van start met het bouwen van hutten, maar dat liep even anders..

Uit de poort kwam onze eigen Giel tevoorschijn in een narrenpak. Hij dacht dat JVW niet door zou gaan vanwege corona en had dus maar een ander bijbaantje genomen als hofnar van Hertog Jan van Bourgondië, de eigenaar van het kasteel dat pontificaal op ons veld was neergezet. Hij had het ons nog maar amper verteld en daar kwam Hertog Jan al aangereden op zijn paard. Die was in eerste instantie niet zo blij om ons te zien, maar zag al snel mogelijkheden. De hertog is op zoek naar een man voor zijn dochter, zodat hij de troon over kan dragen. Laat er zich onder onze groepsleiding nou net een aantal sterke, dappere mannen zitten die nog op zoek zijn naar een prinses.. En zo was de deal al snel gesloten: Eric en Bram gaan zich de komende dagen bewijzen als ideale schoonzoon en wij mogen in ruil daarvoor gebruik maken van het terrein van Hertog Jan. Naast Eric en Bram meldden zich nog twee echte ridders die graag met prinses Drieka zouden willen trouwen: ridder Thomas en ridder Karel de stoutmoedige. Het terrein werd daarmee opgedeeld in vier kampen met ieder één ridder als hun 'aanvoerder'.

Na het indelen van de groepjes was het dan eindelijk tijd om hutten te bouwen. Dit jaar was er hout in overvloed, dus genoeg materiaal voor mooie kastelen en torenkamers. In een paar uur tijd is er weer een prachtige nieuwe wijk tevoorschijn getoverd door de kinderen!!
Ondertussen struinde de huisdokter over het veld met zijn kar vol mysterieuze drankjes. Veel kinderen hebben hier ook daadwerkelijk van gedronken. Als dat maar goed gaat..

In de middag hebben we de kinderen gestreden om gouden duiten. Spellen als sponsen gooien, dienbladen doorgeven, vier op een rij.. Steeds opnieuw gingen ze de strijd aan en er werd flink veel verdiend. Dit was ook direct terug te zien op het scorebord.

Toen we 's middags in alle rust de dag af wilde sluiten kwam ridder Karel de stoutmoedige bebloed en onder de modder bij het kasteel aangelopen. Hij had gevochten (en gewonnen!) tegen een echte draak in een hertogdom even verderop. Wat een held!! Als dank had hij van de plaatselijke hertog een aantal gouden duiten gekregen om te verdelen onder zijn groepjes. Daarnaast kun je begrijpen dat hij zo wel een streepje voor kreeg als ideale schoonzoon voor onze eigen hertog Jan. Ridder Thomas deed het af als een leugen en beweerde dat hij ridder Karel de stoutmoedige de duiten had zien stelen. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit bij ridder Karel in het verkeerde keelgat schoot en het eindigde in een handgemeen. Ridder Karel nam de benen en liet ridder Thomas bewusteloos achter. Gelukkig was de huisdokter direct ter plaatse om een drankje te brouwen. Hoewel Thomas vrij snel ontwaakte, leek hij wel een stuk agressiever dan voorheen. 

Morgen gaan we met z'n allen naar de bossen. Dat wordt vast weer een fantastische dag!

 

Kleur bekennen?
Programma JVW 2021

Meld je nu aan

Contact

  • Stichting Jeugdvakantiewerk
  • p/a Poelshof 25

  • 5095 DD Hooge Mierde

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © www.jvwhoogemierde.nl

Website gerealiseerd door:  logo websites